
HAKKIMIZDA
Kaliteli inşaat, güvenli yaşamın anahtarıdır.

Statik Projler
Bir yapıyı oluşturan iki temel projeden birisi mimari proje diğeri statik projedir. Mimari projede hedef yapının kullanıcı istek ve ihtiyaçlarına göre planlanmasıdır. Statik projde hedef mimari projenin hayata geçirilmesidir.

Mimari Projeler
Mimar, inşa edilecek yapının ihtiyaç talebini karşılayacak mekânları, birbirleri ile olan ilişkilerini, oranlarını ve dış görünüşlerini ayrıntılı bir şekilde projelendirir. Yapının farklı her katı için ayrı ayrı kat planlarını çizer. Kat planlarını döşeme üstünden keserek aşağı baktığı yönde ifade eder. Kat planında merdivenler, duvarlar, kapılar, pencereler, kaplama türleri ölçüleri ile birlikte detaylandırılır.

Yüksek İnşaat Mühendisi
KEMAL KUŞÇU
Statik Proje; Mimari projeye uygun olarak, inşaat mühendisleri tarafından hazırlanan, ölçekleri yapının büyüklüğüne ve özelliğine göre belirlenen, betonarme, yığma, çelik ve benzeri yapıların türlerine göre taşıyıcı sistemlerini gösteren, bodrum kat dâhil tüm kat planları, çatı planları, bunların kesitleri, detayları ve hesaplarıdır. Bu hesaplarda zeminin fiziksel parametreleri, zemin-temel-yapı etkileşimi ve temel tasarımının belirlenmesinde, mühendislik hizmetleri içeren standartlara ve Bakanlıkça yayımlanan “Zemin ve Temel Etüdü Raporlarının Hazırlanmasına İlişkin Esaslara uyulur. İnşaat Mühendisleri, kat planlarını döşeme üstünden keserek yukarı baktığı yönde ifade eder.
AMACIMIZ
Güvenli Yapılar
KALİTE VE GÜVENCE
İnşaatların yapı taşı beton; çimento ve su ile kum, çakıl, mıcır gibi malzemeleri karıştırarak yapılıyor. Bu karışıma kimyasal veya mineral katkı maddeleri eklenerek mukavemet artırılabiliyor. Başlangıçta şekil verilebilen bir kıvamda olan beton karışımı uygulama sonrasında zamanla katılaşarak kaya gibi sertleşiyor ve dayanıklılık kazanıyor.
Bölgemiz için en çok tercih edilen beton sınıfı C30 ve c35'dir.
C30: 1 ölçü çimentoya 0,75 oranında kum ve 1,5 oranında agrega karıştırılarak yapılan C30, yüksek dayanım özellikleriyle deprem açısından riskli bölgelerdeki bina inşaatlarında ve ağır tonajlı araçların geçtiği yoğun trafikli otobanlarda kullanıma uygundur. Hava koşullarına karşı da oldukça dayanıklıdır.
C35: Çimento-kum oranı yarı yarıya düşen bu sınıf betonlar, genellikle binanın dış duvarlarlarında ve yapısal kazıklarda kullanılır. C35 beton ile yapılan binalar, depreme ve diğer doğal felaketlere dayanma gücü en yüksek yapılardandır.
GÖRSELLİK VE SAĞLAM
Bir yapının görselliği yapının %25 iken yapının sağlamlığı yapının %75'idir.
Bina cephe tasarımı, bir binanın dış görünümünü oluşturan unsurların planlanması, tasarlanması ve uygulanması sürecidir. Bina cephesi, binanın dış yüzeyini kaplayan duvarlar, pencereler, kapılar, cephe kaplamaları, dekoratif elemanlar ve diğer estetik unsurlardan oluşur.
Bina cephesi tasarımı, estetik kaygıların yanı sıra işlevsel ve teknik gereklilikleri de dikkate alır. Bir binanın cephe tasarımı, çevreye uyum sağlamalı, binanın kullanım amacını ve iç mekan düzenlemesini yansıtmalı, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.
Bina projelerinde farklı geçmişlerden gelen ve yapıyı inşa etmek için (ağırlıklı üç grup şeklinde) ekip olarak çalışan profesyoneller yer alır. Bunlar; mimar, mühendisler ve hukukçulardan oluşan tasarım ekibi, müteahhit ve tedarikçilerden oluşan inşaat yapım kadrosu, kalite yöneticileri ve üçüncü taraf danışmanlardan oluşan denetim ve yürütme ekibidir.
Uzun süreli inşaat projelerinde, farklı disiplinlerdeki profesyonellerin bağımsız olarak çalışmayı tercih etmelerinden dolayı birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Onların kararlarının diğer disiplinleri çoğu kez doğrudan ilgilendirdiği ve bunun da inşaat sektörünün yapı kalitesini derinden ve olumsuz etkileyen bir faktör olduğu bilinen bir gerçektir.